Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2008 16:06 - Жените и мастурбацията
Автор: orgasm Категория: Тя и той   
Прочетен: 38855 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 22.07.2008 18:25


Да, не само мъжете го правят. Вярно е, че жените мастурбират по-рядко от мъжете, поне според статистиките. И все пак го правят, което ме накара да се поровя из разни изследвания по въпроса, за да ти разкрия някои факти за женското самозадоволяване. 
image
  

Първото, което ми направи впечатление, е едно интересно проучване. Важно е да направя уточнението, че то НЕ е представително и не се отнася за всички жени. Авторите му са открили някои забавни неща:

1. Жените, които мастурбират, легнали по очи, по-рядко стигат до оргазъм по време на секс от тези, които се самозадоволяват, легнали по гръб.

2. Жените, които казват, че предпочитат мастурбация пред секс, са значително повече от мъжете, които мислят така.

3. Жените по-често се научават как да се самозадоволяват от друг човек, от книги, филми и т.н., отколкото мъжете. 4. И жените, и мъжете, получават съвсем малко информация (даже по-скоро никаква) относно мастурбацията от страна на родителите си. А в България това важи с пълна сила и за секса изобщо. 
image

5. Малко пикантни подробности: 86% от жените, участвали в изследването, се самозадоволяват, като стимулират клитора си, а 74% - като пъхат пръсти или някакви предмети във вагината си. (Предметите варират много – от вибратор и дилдо до свещ, краставица, морков, банан, даже молив… Да, и аз на това място погледнах учудено. Както и на плодовете и зеленчуците. А да не ти казвам, че имало и отговор плюшено мече… Накъде отива този свят?)

6. Жените, които сменят ръцете, докато мастурбират, са около два пъти повече от мъжете, които правят същото. Повечето жени използват дясната си ръка, а някои изобщо не използват ръцете си. Как го правят тогава, ще попиташ ти.



Ами, начини много  – притискат се към някаква повърхност, притискат бедрата си едно към друго…

7. Не само мъжете използват порнографски материали, за да се възбудят при мастурбация – някои жени също го правят.

8. Повечето жени, които признават, че се самозадоволяват, са започнали доста рано, в началото на пубертета.

9. И нещо, което на пръв поглед няма много общо със самозадоволяването, но като се замислиш, си е направо свързано. А именно: позата, в която жените най-често стигат до оргазъм, е когато са отгоре. Сам се сещаш кое е общото – при тази поза жената има доста свобода на движенията, което й позволява да контролира триенето между клитора си и тялото на мъжа и оттам – един вид да се самозадоволява. Или, по-точно, да се дозадоволява.


Започнахме с това, че и жените мастурбират. И все пак, не всички го правят. Какво да кажем за тези, които не се самозадоволяват? Ами не има се налага. Една жена може да си намери мъж, с когото да си легне, без да се налага да прави кой знае какво. Дори да не е от най-красивите и да й се наложи да понижи изискванията си, една жена може да си намери… ами, направо казано, пенис, веднага, щом пожелае. Затова някои предпочитат да си намерят мъж (без значение дали за една нощ или за повече), а други – да се задоволяват сами, докато си търсят половинка или докато мъжът сам не ги намери. Въпрос на избор.

Следователно, можем ли да кажем, че мастурбацията не е задължително необходима за жените? Това е сложен въпрос. Можем обаче да кажем със сигурност, че ако една жена отделя време, за да изследва собственото си тяло, тя открива какво й харесва и какво не в секса. И така по-лесно може да стига до оргазъм по време на акт с мъж.

Да се върнем отново на жените, които го правят и по-точно:

Защо мастурбират жените? 

Има много възможни причини. Ето най-честите... 
1. Самота

Взимаме една жена, която току-що е приключила връзката си и не иска просто да си легне с първия срещнат, само за да задоволи естествените си потребности. Затова избира соловото изпълнение, просто защото не иска да чака да намери следващия Единствен, преди да получи следващия си оргазъм.

2. Възбуда 
image

Може да е всичко – розов роман, еротична сцена във филм, спомен за това как преди няколко нощи двамата сте правили невероятен секс… Всичко това може да я накара да задоволи сама сексуалното си желание.

3. Несигурност

Някои жени мастурбират, защото се чувстват недостатъчно привлекателни, за да бъдат докосвани от мъж. Мислят, че не са сексапилни и затова предпочитат да правят секс със себе си.

4. Постоянна мисъл за секс

Има жени, които се възбуждат от най-малкото нещо или просто мислят толкова често за секс, че постоянно имат нужда ръцете им да вършат това, което се върти в главите им. Това е типът жена, което знае какво иска и сама си го доставя.

5. Неудовлетвореност

Жената, за която говорим, има гадже, което свършва след три тласъка и не се интересува от това дали жената до него изпитва удоволствие. И понякога тази жена, вместо да се замисли какво, по дяволите, прави с такъв егоист, прави най-простото нещо – втурва се в банята след секс (или по-точно след трите тласъка) и се справя сама.

6. Сексът не я кефи толкова

Има и жени, които не могат да достигнат до оргазъм по никакъв друг начин, освен чрез самозадоволяване. Причината – те смятат, че единствено те самите наистина знаят кои места да докоснат, какъв натиск да приложат, каква скорост и т.н. Затова предпочитат да си дадат сами това, което не могат да получат от мъжете. (Което означава, че не е зле мъжете да имат представа какво да правят с ръцете си в леглото.)

Друг интересен въпрос: 

Как го правят?

Отново начини много. Вероятно ще се съгласиш с мен, че едва ли има по-добър начин за задоволяване на една жена от това до нея да има мъж. И все пак, чрез различни методи, жените се самозадоволяват. Как? 

Ясно е, че не става дума само за стимулиране на клитора и вагината. Докато мастурбират, жените често си играят с гърдите си и със зърната им – с ръце, а някои дори ги ближат; докосват различни части от тялото си, като същевременно фантазират, че всъщност ги докосва техният идеален партньор; понякога даже стимулират ануса си. Но да поговорим за основните две места – клитора и вагината. Как ги стимулират жените?

Повечето жени не се нуждаят от кой знае какво, за да се самозадоволяват. Трябва им само малко въображение и двете им ръце. В повечето случаи ръчната работа води до клиторен, а не вагинален оргазъм. Възможен е и оргазъм, получен при самозадоволяване чрез стимулиране на G-точката, но това не е много вероятно.

Вече споменахме, че има много неща, които една жена може да използва, за да се задоволи, включително такива, за каквито изобщо не би се сетил (дръжки на четки за коса, зеленчуци с фалическа форма, бутилки…) Защо го правят с такива средства? Ами или защото се смущават да си купят вибратор или нещо подобно, или защото не живеят сами и изтръпват при мисълта, че техният приятел/съквартирантка/родител/сестра ще намери дилдо в шкафа им. Като стана дума…

Дилдо

Както знаеш, това са доста точни гумени подобия (поне някои от тях) на мъжкия пенис, които за някои жени са начин да достигнат G-точката си; за други са начин да наподобят истински акт, като ако в същото време стимулират клитора си, могат да достигнат до доста добри резултати.

Вибратор

Той вибрира – едва ли има нужда от повече обяснения. Вибраторите често се използват от жени, които трудно достигат до оргазъм.

Слушалката на душа 

Вече гледаш ли на душа с други очи? 
image
Много жени обичат слушалките, защото струята доста лесно се насочва… точно там, където на тях им се иска. На тях им харесва водата да “удря” клитора им и това доста ги възбужда. Често жените го правят и във ваната. Би могъл и да предложиш да изиграете една игра: застанете един срещу друг, на около метър разстояние, и се докосвайте. Губи този, който първи загуби контрол и се нахвърли върху другия. Както се сещаш, най-вероятно загубилият ще си ти. 

За или против?

Ако не става въпрос за обсебване, мастурбацията е нещо здравословно за жените, тъй като им помага да разберат кое им харесва в секса и кои са местата, които мъжът до тях трябва да докосне, за да ги възбуди.

Освен това, факт е, че повечето жени, които мастурбират, се чувстват по-комфортно в телата си и по-лесно дават на партньорите си да разберат кое е това, което им харесва най-много. Не става дума за замяна на мъж с вибратор или нещо такова. Ако разбереш, че твоето момиче го прави, нито трябва да я осъждаш, нито да се чувстваш несигурен по този повод.

Нещо повече – използвай го. Всички знаем, че на мъжете им харесва да гледат как жената се докосва. Затова можеш да я помолиш да го направи пред теб по време на любовната игра. Не е задължително да стига докрай, само мъничко. Не всяка жена ще се съгласи – някои смятат, че мастурбацията е нещо твърде лично. Но пък може и да го направи и това да те научи на едно-друго за това как да я докосваш.

А ако не го прави?

Използвай следващия път, когато сте двамата между чаршафите и вместо да използваш своите пръсти, за да галиш и притискаш клитора й, вземи нейните. Сам ще прецениш дали й харесва.

А можеш и просто да сложиш ръката си на клитора или вагината й и да й кажеш да я използва, за да си достави сама удоволствие. Това е доста оригинално и тя би трябвало да го оцени. А и ти ще научиш какво й харесва.

 Не се знае каква точно е причината за по-ниския процент на жените, които мастурбират, в сравнение с този на мъжете, които го правят. Според някои това е така, защото традиционно хората считат, че жените са “добри”, само когато се придържат към своята обичайна сексуална роля – да бъдат пасивни, наивни и зависими. Иначе казано, да бъдат сексуално пасивни. Жените, които имат богат сексуален опит, които са независими и “отракани”, се смятат за плашещи и разпуснати.

Освен това, макар за повечето съвременни хора това да звучи като нещо, останало в миналото, факт е, че все още има жени, които от малки са възпитани в много консервативен дух. А именно: че преди сватбата сексуалните желания трябва да се потискат, а след това – да служат само за създаване на поколение. Че жената трябва да получава удоволствие САМО по време на стандартен полов акт – не чрез орален секс, чрез ръчна стимулация и определено НЕ чрез мастурбация. Ако една жена мастурбира, докато има връзка, това им изглежда като знак, че нещо не е наред. А ако го прави докато е сама – като знак за самотност. Нещо повече, освен мастурбацията, говоренето за нея също се смята от някои хора за табу.

И накрая... image

Мастурбацията е здравословна и естествена част от човешката сексуалност. Тя дава възможност и на мъжете, и на жените да научат повече за телата си и по-точно за определени части от тях, както и да развият собствените си еротични усещания и оргазми. Тя също така помага на общуването в една връзка, давайки възможност на партньорите да разберат какво им харесва. Откровените разговори за секса помагат и на мъжете, и на жените да се освободят от исторически наложените негативни влияния, които им пречат да открият и изучат своята сексуалност и да й се наслаждават. Такива разговори помагат за разрушаването на митовете и табутата, витаещи около мастурбацията. Което е само от полза. image

Автор Vratovrazka.com 

 




Тагове:   мастурбацията,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viki11 - ами
22.07.2008 16:17
жените по-често си признават, че предпочитат мастурбация пред секс, просто защото мъжете не са си на мястото. Твърде са егоистични и неуки, особено първото.
цитирай
2. orgasm - 1. viki11 - ами да :-)
22.07.2008 16:23
Това, дава възможност да "решиш проблема си" по всяко време ;-))
И удоволствието е гарантирано, и е безопасно. :-))
цитирай
3. gahan11 - Викито и тук се появи, и даде акъл ...
22.07.2008 19:00
Викито и тук се появи, и даде акъл :-(
Не се зачетох много, че не ми беше интересно, но снимките ми грабнаха вниманието. Имам само една забележка-лекичко са цензорирани :-(
цитирай
4. orgasm - 3. gahan11 -
22.07.2008 20:19
защо не се зачете? Интересен материал. :-))
[цензурката беше необходима ;-)]
цитирай
5. анонимен - №5 много греши, жените които мас...
24.07.2008 11:20
№5 много греши, жените които мастурбират в повечето случаи започват от малки, когато изобщо не са и чували за е....то. Аз го правя от 3 годишна, тогава даже не знаех какво точно правя, но ми беше хубаво. Не използвах нито чужди предмети, нито пък се пипах с ръцете си. Правех го чрез стягане на вагиналните си мускули, когато ми се пишкаше. Чак в края на пуберитета разбрах, че това е мастурбация. Вярно е, че такива като мен предпочитат позите отгоре, или когато партньора е отзад, но това е вярно и за останалите жени.
Причината за мастурбацията е наличието на излишна полова енергия.Когато има запушвания по меридиана, който минава покрай гръбначнийя стълб, тази енергия не може да се качи нагоре към другите енергийни центрове и все трябва да излезе отнякъде.Такива момичета трябва да бъдат подложени на акупресура и акупунктура за отваряне на енергийните канали. Мастурбацията е вредна, защото половата енергия не може да се трансформира в нещо по-полезно за човека. Аз дълго време не можах да изпитам вагинален оргазъм, толкова бях свикнала с клиторния, че сексът ми се струваше удоволствие само за мъже.
цитирай
6. aseng - Не знам за енергиите и висшите материи...
24.07.2008 15:02
На български му викаме "като нямаш подръка мъж, да не си саката?"
Браво на авторката, дано повече хора прочетат този материал, че като знам за какви примери на невежество има...
Абе, изоставаме със сексуалното възпитание, това е ясно.
А.
цитирай
7. анонимен - Нарушени авторски права!
18.09.2008 11:36
Пише ви главният редактор на http://vratovrazka.com.

С неприятна изненада установих, че на вашия сайт са публикувани статии, взети от нашето списание без позволение. Списанието ни е носител на авторските права върху тези материали, както е написано на всяка страница, затова нямате право да ги използвате без наше съгласие. Моля ви да ги премахнете във възможно най-кратък срок. В противен случай ще бъдем принудени да предприемем съответните законови мерки, за да запазим правата си.

Николай Живков,
главен редактор на http://www.vratovrazka.com
цитирай
8. анонимен - №5 много греши, жените които мас...
25.08.2010 10:57
анонимен написа:
№5 много греши, жените които мастурбират в повечето случаи започват от малки, когато изобщо не са и чували за е....то. Аз го правя от 3 годишна, тогава даже не знаех какво точно правя, но ми беше хубаво. Не използвах нито чужди предмети, нито пък се пипах с ръцете си. Правех го чрез стягане на вагиналните си мускули, когато ми се пишкаше. Чак в края на пуберитета разбрах, че това е мастурбация. Вярно е, че такива като мен предпочитат позите отгоре, или когато партньора е отзад, но това е вярно и за останалите жени.
Причината за мастурбацията е наличието на излишна полова енергия.Когато има запушвания по меридиана, който минава покрай гръбначнийя стълб, тази енергия не може да се качи нагоре към другите енергийни центрове и все трябва да излезе отнякъде.Такива момичета трябва да бъдат подложени на акупресура и акупунктура за отваряне на енергийните канали. Мастурбацията е вредна, защото половата енергия не може да се трансформира в нещо по-полезно за човека. Аз дълго време не можах да изпитам вагинален оргазъм, толкова бях свикнала с клиторния, че сексът ми се струваше удоволствие само за мъже.

цитирай
9. анонимен - да мастурбираш е да се отпуснеш и за ...
12.04.2012 21:28
да мастурбираш е да се отпуснеш и за ти стане гот,според мен мастурбацията е нещо съвсем естествено и нормално и аз го правя и ми доставя удоволствие,а и така опознавам по-добре тялото си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: orgasm
Категория: Тя и той
Прочетен: 1276668
Постинги: 26
Коментари: 645
Гласове: 277
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930