Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2008 23:09 - Жените наистина предпочитат самовлюбени психопати
Автор: orgasm Категория: Тя и той   
Прочетен: 3484 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 17.07.2008 23:51


image 

Много известни мъже притежават тъмни черти в характера си, но според д-р. Джоунс един от добрите архетипни примери е Джеймс Бонд.

 

 

[Дневник]

 

Лошите момчета изглежда наистина имат всички момичета. Жените може и да твърдят, че искат да живеят с човек, който ги обича и се грижи за тях, но според изследване на екип от университета в Ню Мексико, това което искрено желаят е връзка със самовлюбен психопат, които може да лъже добре, съобщава в.Индипендънт. Изследването разкрива, че мъже притежаващи в характера си "тъмната триада" черти - нарцисизъм, импулсивност и склонност към лъжи, имат значително по-голям шанс да вкарат в леглото си което и да е момиче.

 

Според професор Питър Джоунс от университета в Ню Мексико, зад тези черти се крие вродена генетична особеност, която обяснява защо тези мъже не могат да не се държат лошо.

Тъмните черти включват самовлюбената егоцентричност, характерна за страдащите от нарцисизъм, непредсказуемата импулсивност, присъща за психопатите и измамническата и използваческа природа на макиавелизма – по името на известния ренесансов философ, държавник и подлец, Николо Макиавели. "Попаднахме на определени доказателства, че именно тези черти представляват успешна еволюционна стъпка в човешкото развитие", каза д-р. Джоунс пред New Scientist.

 

Много известни мъже притежават тъмни черти в характера си, но според д-р. Джоунс един от добрите архeтипни примери е Джеймс Бонд. "Той определено е непоносим, екстровертен и обича нови неща – да убива хора и да има нови жени", казва Джоунс.

Изследването обхваща 200 студенти, които са били подложени на психологически тестове целящи да определят до каква степен са преминали под влиянието на "тъмната страна". Те са запитани също за броя и естеството на сексуалните си връзки и отношението си към флиртовете за една нощ. Резултатите показват, че момчетата със силно изразена "тъмна природа" са бил със значително по-голям брой жени, от колкото връстниците си с благопристойно поведение.

 

Според изследователите, "тъмните черти" в мъжкия характер представляват естествен механизъм за максимизиране на репродуктивния потенциал, чрез осъществяване на сексуални контакт с много момичета, без поемане на отговорността за отглеждане на деца. "Тази стратегия определено работи, а резултатите наблюдаваме навсякъде около нас", казва д-р Джоунс.

 

Д-р Дейвид Смит от университета Брадли в Илиноис е провел подобно проучване сред 35 000 мъже от 57 страни и е открил сходна зависимост. "Явлението е абсолютно универсално и се наблюдава във всички култури на планетата", казва той.


Георги Стоянов


Като забележка: Страхотно харесвам Макиавели! ;-))


Тагове:   наистина,


Гласувай:
0



1. анонимен - Учудена съм наистина, не е логично ...
23.07.2008 14:54
Учудена съм наистина, не е логично такива мъже да
бъдат повече харесвани от наистина добрите. Обяснението е просто, казват че ако обичаш и се грижиш добре за себе си и другите ще те обичат.Самовлюбените нарциси правят точно това и съвсем не са психопати, ами са си много прави.
Ако очакваш някой да те обича повече, отколкото ти самия можеш да го правиш, направо си аут отвсякъде. Същото е с уважението към себе си, ако сам не се уважаваш, не можеш да очакваш че другите ще те уважават. Лошите момчета винаги си намират накрая майсторката, много често това е само поза, вижте големите рокзвезди, повечето от тях го раздаваха мачовци на млади години, а сега са добри съпрузи и татковци, живеещи в ранчо далеч от бурния живот със жените на живота си.
Наздраве за лошите момчета, много са забавни, имам си едно такова бивше в къщи, което ме гледа в очите вече 30 години.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: orgasm
Категория: Тя и той
Прочетен: 1276752
Постинги: 26
Коментари: 645
Гласове: 277
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930